Please select your preferred language:

Escadra е вносител на автомобилни багажници и вериги за сняг Thule, тегличи Bosal и хладилни чанти Waeco
 
Tърсене:
 
 
  • Коли под наем от Car Rental Bulgaria

Тактическа и стрелкова подготовка
Оборудване за Кемпери
Новини

Новостите за всичко свързано с Escadra. Най-нови продукти и актуална информация за вериги за сняг, багажник за кола, тегличи или хладилни чанти

Новини
Thule Dynamic 800 на първо място и при ADAC тестовете за качество

Thule Dynamic 800 на първо място и при ADAC тестовете за качество

Сряда, 07.12.2011


Thule Dynamic 800 на първо място и при ADAC тестовете за качество!

Какво очаква шофьорът от една добра кутия за багаж не е тайна – голямо количество обем, лесен монтаж и демонтаж, лесно поставяне и сваляне на багажа, солидна изработка и защита от кражби – и всичко това на достъпни цени.

ADAC тестовете са доказана гаранция за качество и здравина на кутията. Този път са тествани осем модела автомобилни багажници среден и висок клас в лаборатория и на тестова писта, за да бъде определен най-добрият избор. Качеството обаче си има цена и на тези тестове си личи предимството на кутиите с по-висока цена (с изключение на Mont Blank Vista) от тези в средния клас. Основен фактор е, че багажници с цени по-високи от 600лв. се обработват значително по-дълго и се отличават със сложни и детайлни решения.

Победителят и на този тест са кутии Thule Dynamic 800 с отлични резултати и поведение на пътя и в тежки условия. Thule Dynamic e окачествен от ADAC тестовете като съчетание от много добра аеродинамика и здравина. От кутиите среден клас 3 багажника могат да бъдат класифицирани на ADAC теста като „добри” - Family Jetbag 455 на ATU, Hapro Probox 460 и Kamei Husky XXL. Оценките на Husky XXL се отличават с това, че са високи във всеки един детайл. Не напразно кутията беше и номер едно по продажби в Германия според престижното издание Autobild.

Подреждането на багажа в кутията и монтажът са от изключително значение за доброто настроение преди ваканцията и сигурността по време на път, но отново само Thule Dynamic 800 моделa и Atera Certo могат да бъдат лесно натоварени с багаж и монтирани на стандартен багажник за покрив. При другите модели е не само трудно, но често задължително има нужда от помощник. При моделът на Atera обаче има друг проблем – изключително лесната система за монтаж на кутията не позволява пълна здравина на захващане, при което кутията лесно може да се подхлъзне по багажника при опасни маневри. Същият проблем е налице и при Daytona 500 и МАC, които показват пълна липса на стабилност при тежки пътни условия и спиране. В случайте с Daytona 500 – в зависимост от монтажа цялата кутия и багажа в нея излитат във въздуха.

Пълните резултати на ADAC

Назад