ЛЮБИМИ ПРОДУКТИ

0 продукта

КОЛИЧКА

0 продукта

Новини

С теглич в Гърция - ДА или НЕ?

26.02.2015

Специален материал за търговците, които продават тегличи без CE Сертификат и заблуждават клиентите с продукти с неясен произход!

Последната година се разнесоха слухове за проблеми при управление на МПС с теглич на територията на Гърция. Суматоха предизвикана от хора, които по всякакъв начин се опитват да ви накарат да мислите, че вие сте нарушителите или гръцките власти пак са виновни. 

Основният проблем е, че тези хора просто по всякакъв начин манипулират общественото мнение по форуми и сайтове с едничката цел да си пробутват евтините "теличи-менте" обикновено произведени в някоя измислена фабрика с неясен произход. 

Малко отклонение и уточнение: почти всяка нова кола в Бенелюкс и Германия вече излиза с теглич! Е представяте ли си "Ханс" да си го сваля всеки път специално като тръгне за Гърция??? Нещо не се връзва, нали! Особено в Германия, където продават по няколкостотин хиляди бройки на година. 

Както е ясно за почти всички "домашният майстор" у нас е на изключителна почит, но той сертификат за качество и съответствие на тегличите не дава. Това е основното, за което проверяват гръцките полицаи и при това с пълно основание. Няма как да теглите 3500 кг. каравана или яхта с теглич марка "Чичо Манчо". Отминаха времената на Жигулито с двете бали слама в ремаркето и давай напред. Колите вече са по 200-300 конски сили, а пък и яхтата или караваната струва малко повече от двете бали слама.

След задълбочена проверка и много разговори с най-различни институции на триторията на южната ни съседка се оказа, че такъв проблем няма. Проблем има, но той отново е при нас. Гръцките власти категорично спазват закона и глобяват собствениците на автомобили, които не могат да представят Евро сертификат за произход на теглича. 

Вторият момент, за който гръцките полицаи налагат глоби, е че голяма част от прикаченият инвентар, който ползваме уж все е "за малко или за първи път" и обикновено няма нито застраховка нито дори гражданска отговорност. Все сме взели ремаркето от приятел да си закараме джета до Халкидики, път то се оказало, че същото няма никаква застраховка от години. 
Бързо и лесно стигнахме до истината, че хората просто си налагат необходимия контрол, който ние мразим и винаги пренебрегваме. 

Съветваме ви винаги да си монтирате оригинални тегличи с Евро сертигикат (CE) за съвместимост. Когато пътувате в Гърция просто си носете сертификата(така както паспорта за газовата уредба), който ви даваме при монтаж на теглича и можете да бъдете спокойни, че няма кой да ви глоби за нередовен теглич. 
Има изискване и то е за цяла Европа, ако теглича по принцип е сваляем да бъде свалем, когато не се ползва. Това не важи за фиксираните тегличи и не значи, че трябва да си сваляте гредата или главата всеки път. В нормалните държави теглича е дори обект на допълнителна застраховка и винаги е упоменат в полицата. Това може скоро да стане и при нас.


Уважаеми шофьори и колеги,

Не се поддавайте на празните приказки на тези търговци, които умишлено ви вкарват в заблуда, само и само да си пробутат евтината стока и да ви убеждават колко е качествена и надеждна! 

Екипа на Ескадра България в качеството си на официален представител на най-големите производители на тегличи BOSAL, ORIS, BRINK и WESTFALIA застава категорично зад становището си в този материал и ще ви подкрепи при възникнал спор по темата!

лого ESCADRA

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политика за защита на личните данни.

ПРИЕМАМ