ЛЮБИМИ ПРОДУКТИ

0 продукта

КОЛИЧКА

0 продукта

Новини

Допустимата скорост с кутия за багаж

22.02.2021

Thule препоръчва максимална скорост при пътуване с кутия за багаж от 130 км/ч.

Разликата в натоварването и силите, които влияят върху кутията при скорости от 100 и 150 км не е голямо. Вличнието на челното съпротивление също и някаква минимална разлика може да се отчете само в аеродинамичен тунел. За повечето хора повишаването на разхода на гориво, също не е от значение. 

Въпросите при висока скорост са какви процеси се случват с кутията и вътре в нея, когато трябва да се спре рязко или да се предотврати ПТП при скорост над 130 км/ч?!

Тогава силите се увеличават няколко стотин пъти, а оборудването при евтините марки кутии обикновено къса кутията и изхвърча. Отделно от това 100 кг. на покрива на автомобила променя драстично центъра на тежестта, особено валидно при по-компактните автомобили.

Всички тези фактори налагат ограниченията от 130 км/ч.

Повече за поведението на кутиите и оборудването в тях може да видите тук:

https://youtu.be/vZRbQ6jjoQI

лого ESCADRA

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политика за защита на личните данни.

ПРИЕМАМ