ЛЮБИМИ ПРОДУКТИ

0 продукта

КОЛИЧКА

0 продукта

Новини

Резултати от RoofBox test 2020 на ADAC

25.02.2021

Шведският производител на багажници THULE отново e на върха след  теста на ADAC на 10 конкурентни кутии за багаж за 2020 година. ADAC тества десет автобокса за качество, безопасност и увеличена консумация.

Кутията на Thule, Motion XT L е с оценка по ADAC от 1.9, а на второ място е немската кутия Kamei Oyster 450 с оценка от 2.1. Средната европейска цена на Motion L е 590 евро, а кутията оставя най-добро впечатление, особено при тестовете за ползваемост и разход на гориво. Покривната кутия от Kamei, средно струва 630 евро.

По-ниският клас покривни кутии в теста, показват редица слабости и недостатъци както от гледна точна на ползваемост, така и в несигурното си, а в някои случаи и опасно за всички участници в движението, поведение върху гредите на автомобила.

Подробната информация от теста може да разгледате в таблицата.

Предлагаме на Вашето внимание 10 съвета от професионалистите он ADAC

  1. Монтажните системи с бързо освобождаващи се крепежни елементи са по-удобни.
  2. Кутията да може да се отваря от двете страни за по-добър достъп.
  3. Използвайте предната част на кутията на покрива за мек багаж като чанти, спални чували, одеяла и др.
  4. Неукрепеният багаж в кутията на покрива е голяма опасност в случай на инцидент. Уверете се, че използвате ремъците за пристягане в кутията.
  5. Всяко превозно средство има допустимо натоварване на покрива, което не трябва да се превишава. Теглото на празната покривна кутия и багажника на покрива трябва да се вземат предвид при товарене
  6. Обърнете внимание на променената височина на автомобила при шофиране.
  7. По-голямата странична повърхност на автомобила го прави по-чувствителен към странични ветрове. Особено след горски площи, след изпреварване на камиони и по мостове, трябва да бъдете особено внимателни.
  8. Центърът на тежестта на превозното средство, повдигнат от покривната кутия, има отрицателно въздействие върху поведението при шофиране.
  9. След няколко километра проверете отново закрепването на покривната кутия и товара.
  10. Поради увеличения разход на гориво и по-силния шум от вятъра, покривната кутия и багажникът на покрива трябва да бъдат премахнати, когато не се използват

Видеоклип с резултатите може да видите тук:

 

лого ESCADRA

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политика за защита на личните данни.

ПРИЕМАМ