ЛЮБИМИ ПРОДУКТИ

0 продукта

КОЛИЧКА

0 продукта

Новини

Монтаж на подвижни тегличи Thule BMA

22.02.2012

Един от основните въпроси при закупуване на теглич е лесно ли се монтира и демонтира на автомобила. С тегличите на Thule отговорът е прост – ДА(вижте клипа). При проектирането на всеки един модел теглич се взимат под внимание особеностите и конструкцията на автомобила за който е предназначен, като крайният продукт представлява възел, който се съчетава перфектно с шасито на автомобила и не нарушава по никакъв начин характеристиките му или гаранцията. Самите детайли се изработват с изключителна точност и пасват идеално на монтажните отвори и разстояния по шасито, като не се налага никакво допълнително разпробиване, напасване, заваряване или други подобни операции. Тегличите за оригинално и вторично вграждане на големите марки се разработват и одобряват в специални лаборатории и само след минаване на всички изпитания получават сертификат CE за европейски приозход и хомологизация(пълна съвместимост) с превозното средство.

В комплектовката на продукта са включени всички необходими крепежни елементи, плюс подробна инструкция за монтаж и експлоатация, в която по много нагледен начин са описани всички стъпки и процеси, така че със задачата да се справи всеки, що годе технически грамотен човек. Разбира се за целта ще са ви нужни и подходящи инструменти и оборудване. Най-общо казано за да монтирате теглича ще трябва да свалите задната броня, често се налага да се демонтират и задните светлини, след това обикновено се монтира носещата греда на теглича на фабрично направени за целта отвори по носещите елементи на шасито. Понякога може да се наложи да се демонтира греда от шасито или друг елемент от конструкцията на автомобила и да се замени с детайл от комплекта на теглича.

Една от най-отговорните операции при монтажа е правилното инсталиране на електрическата инсталация. Тя си идва с отделна инструкция за монтаж и е съобразена с ел. инсталацията на конкретния автомобил. Последните стъпки са обратното монтиране на светлините и бронята. При някои модели се налага да се изреже отвор в долната част на бронята. За целта в комплекта е предвиден специален шаблон. Описаните стъпки за монтаж важат в пълна сила и за тегличите BOSAL и WESTFALIA. Въпреки, че като цяло операциите не са трудни и могат да се изпълнят от всеки ние препоръчваме монтажът на вашия нов теглич да се извърши от опитен и квалифициран специалист в сервизите на официалният вносител Escadra, където монтажът вече е безплатен.

лого ESCADRA

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политика за защита на личните данни.

ПРИЕМАМ